Odraža me karizma, delavnost, energija in znanje.

Moje Ime je Tajana Mlakar, sem nekdanja vrhunska športnica -tenisačica, teniška trenerka, vodja kluba, zagovornica zdravega športnega razvoja otrok s statusom Kategorizirane športnice v Republiki Sloveniji, ki mi ga je izdal Olimpijski komite Slovenije. Z desetimi leti sem pričela igrati tenis in po treh letih treniranja že prvič zaigrala za mladinsko Teniško Reprezentanco Slovenije. S 13imi leti sem kot mlada profesionalka in reprezentantka Slovenije odšla trenirati v Nemčijo k trenerju Borisu Breskvarju (trener Borisa Beckerja, Steffi Graff,..) kamor sem se redno vračala do svojega 18tega leta. Medtem sem nekajkrat osvojila državno prvenstvo Slovenije ter se udeležila turnirjev po širnem svetu :Evropa, Amerika,.. Med to potjo sem imela možnost spoznati tudi najboljše trenerje tenisa na svetu (Nick Bolettieri trener Andreja Agassija, Ane Kurnikove,..) ter že kot mlada igralka črpala znanje teh strokovnjakov saj sem vedela, da se bo moja pot nadaljevala v trenerskih vodah.

Odraža me karizma, delavnost, energija in znanje.

V Nemčiji sem igrala ligo 10 let svoje kariere do svojega 30tega leta.  Žal sem pri 18tih letih že zaključila s svojo teniško karirero zaradi slabih pogojev za trening v SLO, ki sem jih začela opažati že kot štirinajstletnica (takrat državna reprezenatka Slovenije).

Kot mlada teniška igralka sem imela možnosti spoznati in igrati proti igralkam najvišjega svetovnega kova, ko so Kim Clisters št.1 WTA), Justine Hennin, Flavia Penneta, Maria Sharapova,.. Ob vsem sem bila prisotna ob igrah in treningih takrat najboljših igralcev sveta Tomia Hassa , Dinare Saffine ter sedanjega Janka Tipsareviča (še vedno Top 20 igralec na svetu).

Z 19imi leti sem že začela delovati kot trenerka (večinoma tekmovalnih skupin) po različnih klubih ter se izobraževala na področjih tenisa, psihologije, prehrane, kondicijske priprave na domačih in mednarodnih tleh.

Po sedmih letih učenja po klubih sem se odločila, da odprem svoj lastni klub katerega že vodim 9 let, kjer lahko s svojimi bogatimi mednarodnimi izkušnjami mladim igralcem pomagala na njihovi teniški poti.

Vizija mojega dela je stoji na temeljih dolgoročnega dela, kateri je usmerjen v celostni, zdrav razvoj igralca in ne samo na trenutni rezultat, kar je danes na žalost trend treniranja mladih športnikov, katerih pa kratke kariere (večina jih pri 18ih že konča) ne prinašajo željenega.

V klubu delujem kot vodja kluba, kjer se s svojimi trenerji, ki delajo pod mojim vodstvom trudimo za kvaliteto in dobro počutje igralca na slehernem treningu.

Kontaktirajte me