TENIŠKI KLUB – TENIS ZA OTROKE

Skozi oblikovanje športnika se v te dobi priporočljivo poveča intenziteta treninga. Otroci v te dobi so še precej občutljivi na poškodbe, saj se njihova telesa in kapacitete še vedno zelo razvijajo, zato v programih treniranja obvezno poudarjamo pravilne izvedbe gibanj ter učenje novih motoričnih sposobnosti, ter poudarek na pravilni tehniki udarcev ter uporabe psiholoških komponent (taktika, teniška teorija, self-coaching,grajenje pozitivne samopodobe..).
V primeru tekmovalnega tenisa, otroka postopno uvajamo v tekmovalni ritem katerega lahko otrok tako na fizičnem kot psihološkem nivoju obvladuje saj vse  več otrok zaradi prevelika tekmovalnega stresa na treningih in tekmovanjih  prezgodaj zapusti šport (burn out) ravno v dobi 15, 16 let ko bi se morali “pravi ” treningi in tekmovanja šele začeti.

V našem Teniškem klubu izvajamo program, ki se deli na dva dela:

Tekmovalni program: Treningi potekajo 3x do 4x tedensko, organizirani kondicijski treningi tudi v zimskem času, sodelovanje s športnim psihologom, usklajevanje primerne prehrane z vsemi preventivnimi tehnikami, ki so pomembne za razvoj mladega športnika, video-analiza igralca,..

Rekreativni tenis: Treningi potekajo 1x do 3x tedensko (po dogovoru), otroke naučimo vseh teniških udarcev, taktičnih situacij ter vseh pravil tenisa s ustreznim športnim vedenjem. Naš cilj rekreativnega programa je, da otroci vzljubiljo šport ter ga skozi leta tudi ohranjajo kot del rekreacije, kateri pozitivno vpliva na zdravje otrok, samopodobo, razvoj discipline in vztrajnosti ter otroke odvrača od pasti novodobnih tehnologij

Med prvomajskimi prazniki tradicionalno organiziramo 5 – DNEVNI TENIŠKI KAMP V PORTOROŽU ter med šolskimi poletnimi počitnicami v prvem tednu meseca julija in v zadnjem tednu meseca avgusta Aktivne teniške počitnice v Teniški šoli v Ljubljani.

 Programi so pod vodstvom kategorizirane športnice Republike Slovenije, nekdanje državne prvakinje in reprezentantke Slovenije ter zagovornice zdravega športnega razvoja otrok.

 

Kontaktirajte nas
Prijavite se na poizkusni trening, loparje dobite pri nas!

[envira-gallery id=”183“]